Το σμαράγδι του Αργοσαρωνικού!

Poros 2

Το σμαράγδι του Αργοσαρωνικού!

Ο Πόρος, «το σμαράγδι τουΑργοσαρωνικού», όπως συνηθίζεται ναονομάζεται, είναι ένα νησί , το οποίο με το παραδοσιακό του χρώμα, τηγραφικότητα του, την κοσμοπολίτικη ζωή και τις μοντέρνες ανέσεις, έχει δικαίωςκαταξιωθεί ως ιδανικός τόπος διακοπών και μικρών αποδράσεων από την Αθήνα.

Ο Πόρος ενθουσιάζει τονεπισκέπτη με την πρώτη ματιά. Καθώς το καράβι πλησιάζει το λιμάνι του Πόρου οεπισκέπτης αντικρίζει το ιστορικό ρολόι, σύμβολο του νησιού που χτίστηκε το1927.Η νησιώτικη παραδοσιακή πόλη, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε ένα λόφο,είναι γεμάτη ζωή και συνδυάζει ξεκούραση και ηρεμία, σπορ και νυχτερινήδιασκέδαση. Οι διακοπές στον Πόροκαλύπτουν και τον πιο απαιτητικό παραθεριστή προσφέροντας επισκέψεις στααξιοθέατα του νησιού, βόλτες στα γραφικά σοκάκια με τα ασβεστωμένα σπίτια,καταγάλανες παραλίες, περιπάτους σε καταπράσινα μονοπάτια, νυχτερινή ζωή,γευστικές απολαύσεις στα πανέμορφα ταβερνάκια και ζεστή φιλοξενία. Η ομορφιάτου τόπου εντυπωσίασε και υμνήθηκε από κορυφαίους λογοτέχνες και ποιητές.

Από Πειραιά καθημερινάαναχωρούν Ferry Boats για Πόρο που φθάνουν σε 2 ώρες και 15 λεπτά. Από τολιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούνται δρομολόγια με τα ιπτάμενα δελφίνια πουφθάνουν στον Πόρο σε 1 ώρα. Ξεκινώντας από την Αθήνα οδικώς, η απόσταση είναι180χλμ, μέσω Επιδαύρου και Γαλατά. Από εκεί με μικρά Ferry Boatsή βαρκούλες φθάνει κανείς στον Πόρο σε 3′.